Simsektionen

Denna sida innehåller allmän information om simskolan som gäller varje år.

Aktuell information för det aktuella året finns i programmet som går att hitta här: MIF programkalender 2024

Aktuella kontaktuppgifter till ansvariga finns här: MIF styrelse och ansvariga 2024

SIMSKOLAN

MIF:s simskola är en av få ännu existerande simskolor som bedrivs utomhus i öppet vatten. I simundervisningen fokuserar vi på att hitta badglädje och trygghet i havet. Vi koncentrerar oss på bröstsim och ryggsim i simskolan, eftersom de är simsätten som fungerar bäst i våra svenska vatten.

Simskolan bedrivs under vardagarna i tre veckor, totalt 15 dagar i juli månad. Barn från 4 år är välkomna att delta i simskolans kurser. Vi har allt från simlekskola för de minsta till crawlkurser för både tonåringar och vuxna. På eftermiddagarna under simskoleperioden finns även möjlighet att ta simmärken. Dessutom anordnar vi simborgardagen söndagen vecka 28 då alla kan testa sin simkunnighet och erövra årets simborgarmärke. Simskolan avslutas lördagen vecka 30 med uppvisningar och promoveringar.

SIMLEKSKOLA OCH SIMSKOLA
För yngre barn:

Simlekskolan vänder sig till barn från 4 år och tränar barnen att bli vän med vattnet, doppa hela kroppen och flyta.

Simskola: Här lär sig barnen att simma bröstsim och ryggsim. Simskolegrupperna finns i fyra nivåer utifrån barnens förkunskaper. Grunderna lärs ut i simskola 1 och simskola 2, därefter erbjuder vi för barn som kan simma lite men som vill lära sig mer i fortsättningskurs och avancerad simskola. Där finslipar vi tekniken och tränar på de moment som ingår i de olika simmärkena. Men framför allt har vi roligt tillsammans.

För äldre barn:

Medleykurs: Flera av våra simlärare tränar simning på elitnivå. I medleykursen introduceras deltagarna i de fyra tävlingssimsätten, fjärilssim, ryggcrawl, tävlingsbröstsim och crawl. Gruppen vänder sig till barn som har minst silvermärket och är mellan 9 och 12 år. Tre gånger i veckan.
Crawlkurs: vänder sig till ungdomar i åldern 12 till 16 år. Tre gånger i veckan.

För vuxna:

Crawlkurs: Succén fortsätter; träna inför triathlon, andra tävlingar eller bara för att det är kul!

För alla:

Märkestagning: På eftermiddagarna under simskoleperioden finns även möjlighet att ta simmärken.
Simborgardagen: Söndagen vecka 28 kan alla testa sin simkunnighet och erövra årets simborgarmärke.

ANMÄLAN

Anmälan och betalning sker vid klubbhuset lördagen den 22 juni eller söndagen den 7 juli 14.00 – 15.00
OBS! Vi behöver ditt barns hela personnummer vid anmälan samt en epostadress för registrering i IdrottOnline.

AVSLUTNING sker lördagen vecka 30. Då blir det också lagkapp för kvarterslag! Varje lag består av sex vuxna deltagare , mixade lag med båda könen representerade. Se till att samla ditt kvarter!