Ornöloppet 2018


Den 4 augusti är det dags igen. Vi återupprepar förra årets succé. Banan är samma som i fjol, 17 kilometer på smala skogsstigar, över ängar och på slingrande landsväg. Med start och mål i tomtområdet i Brevik springer du genom skogen till Lättinge, passerar den vackra Sundby herrgård och förbi Ornö kyrka innan du tar av vid den gamla fältspatsgruvan och springer förbi några av Ornös gamla gårdar.

Vill du springa fort och få en genomkörare inför höstens andra långlopp eller vill du hellre jogga?  Är du en av dem som ska delta i det stora styrkeprovet Ö till Ö, så kan du använda Ornöloppet till att testa en bit av löpsträckan inför tävlingen i september!

Det var närmare 100 vuxna som fullföljde premiärloppet 2017. Vi laddar upp med nummerlappar och nya medaljer för att kunna ta emot ännu fler deltagare 2018. Sprid gärna budskapet om Ornöloppet till dina löparvänner!

Medan de vuxna är ute och springer är det dags för knattar och juniorer att delta i Barnens ornölopp.

Anmälan

Anmäl dig så snart som möjligt för att garanterat få plats!

1 februari till den den 31 maj är startavgiften 250 kronor och 220 för dig som är medlem i Mörbyfjärdens idrottsförening (MIF).

1 juni till den 2 augusti är startavgiften 280 kronor och 250 för MIF-medlemmar.

Anmälan online stänger den 2 augusti.

ANMÄL DIG HÄR

I mån av plats kan vi ta emot efteranmälningar vid tävlingssekretariatet på kvällen den 3 augusti, under sekretariatets öppettider 16.00 – 20.00. Startavgiften är då 300 kronor.

En del av din anmälningsavgift går till förening Livbojen Ornö och sjöräddningen. Eleverna på Ornö skola sköter en av vätskekontrollerna och får också ett bidrag från era anmälningsavgifter.

För frågor om anmälan kontakta Karin Anderberg 070-924 54 64 eller Carin Sundbom: tel 070-542 16 48. Eller mejla ornoloppet@gmail.com

Tävlingsinformation

Start och mål för samtliga lopp är vid klubbhuset bredvid tennisbanorna i Mörbyfjärdens tomtområde.

Starten för Ornöloppet går klockan 12.00

Bansträckningen med karta finner du här..

Det kommer att finnas tre vätskekontroller med vatten och sportdryck. Vätskekontrollerna stänger vid följande tider (eller när samtliga löpare har passerat.)
Kråkmora efter ca 5 km – stänger 13.00
Ornö kyrka efter ca 11 km – stänger 14.30
Brevikskorset efter ca 14 km – stänger 15.00

Sekretariat

Tävlingssekretariatet hittar du vid klubbhuset vid start- och målområdet. Här hämtar du din nummerlapp. På fredag kväll kan vi i mån av plats ta emot efteranmälningar till Ornöloppet. Vi kan också administrera namnbyten. OBS! På tävlingsdagen delar vi bara ut nummerlappar.
Öppettider:
Fredag 3 augusti 16.00 – 20.00
Lördag 4 augusti 09.00 – 11.00

Sekretariatet för Barnens Ornölopp har samma öppettider

Barnens Ornölopp

När vi har släppt i väg de vuxna är det dags för Barnens Ornölopp, i två klasser. Alla barn får ha nummerlapp och får medalj efter loppet!

Start klockan 12.10 – Knattar barn upp till 7 år, 650 meter, gemensam start
Start klockan 12.30 – Juniorer, barn 8-14 år, 1900 meter. Jaktstart där 8-åringarna går ut först och övriga med 20 sekunders mellanrum.

För knattar och juniorer behövs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats. Se sekretariatets öppettider ovan. Startavgiften är 50 kr (medlemmar i MIF betalar 30 kr.)
För frågor om Barnens Ornölopp kontakta Kalle Lindholm 0709-962590.

Hitta hit

Till Ornö kommer du enklast med bilfärja från Dalarö. Från färjeläget följer du skyltar till Ornöloppet, cirka 5 km. Parkering finns i båthamnen alldeles vid startområdet.

Färja till Ornö måste bokas via Ornö sjötrafik. För färjetider och bokning Länk till Ornö sjötrafik

Övernattning

Om du skulle vilja stanna och njuta av Ornö lite mer, så finns det flera möjligheter till boende.  Ni kan läsa mer om dem här:

Egen båt

Vi kan ordna båtplats för dig som kommer med egen båt. Mer information om det kommer inför loppet.

Ornöloppets stolta sponsorer

  • Mathem.se
  • Ornö Sjötrafik AB
  • Elektro Shields
  • Ornö-macken Gulf
  • Dalarö Ost&Gott
  • Vargvik bygg&transport
  • Cecilia Gransten naprapat


2017 års resultat

(för sträcktider, klicka på länk nedan)

Klicka på denna länk för sträcktider!

 

Resultat knatte och juniorlopp

Inspirations video om loppet  här.