Ornöloppet 2017

Tack alla knattar, juniorer, damer och herrar som sprang och alla ni som hejade på under Ornöloppet lördagen 5 augusti 2017

Nästan 100 stycken damer och herrar gav sig av 12.00 i lördags för att springa 17 km längs Ornös vackra stigar och vägar. Strax efter startade junior och knatte loppen, även det fullt med glada och förväntansfulla löpare.

Lite regn före starten hade gjort banorna extra utmanande men trots detta var knatte och junior loppen snabbt genomförda av alla duktiga löpare. Medaljerna hängde direkt efter målgång runt halsen på alla stolta deltagare, bra kämpat!

Efter aningen mer än en timmes löpning hade de första herr löparna avverkat de 17 km och sprang till allas förvåning hand i hand genom målsnöret och delade därmed på vinsten. Grattis!

Inte långt efter var det dags för första dam att komma korsa mållinjen, Grattis!

Under kommande timmen följde sen en strid ström av glada och stolta löpare genom målportalen och strax därefter var alla startande lyckligt i mål. En påse med nyttigheter gav löparna snabbt samma glans tillbaka som medaljen runt deras halsar.

Mörbyfjärdens idrottsförening MIF tackar alla som deltog och kom och hejade!

Vi hoppas kunna genomföra detta lopp nästa år så ”keep posted”!

Resultat 17 km (för sträcktider, klicka på länk nedan)

Klicka på denna länk för sträcktider!

 

Resultat knatte och juniorlopp

Inspirations video om loppet  här.

 

Så här såg inbjudan ut till årets lopp:

Vi i Mörbyfjärdens idrottsförening (MIF) bjuder in till ett alldeles nytt motionslopp på Ornö. Banan som är 17 kilometer lång går på smala skogsstigar, över ängar och på slingrande landsväg. Med start och mål i tomtområdet i Brevik springer du genom skogen till Lättinge, passerar den vackra Sundby herrgård, och förbi Ornö kyrka och skola.

Vill du springa fort och få en genomkörare inför höstens andra långlopp eller vill du hellre jogga eller promenera i ett lugnare tempo? Alla kan vara med i Ornöloppet och maxtiden kommer att vara väl tilltagen. Är du en av dem som ska delta i det stora styrkeprovet Ö till Ö, så kan du ta chansen att testa en bit av löpsträckan på Ornö inför tävlingen i september!

Medan de vuxna är ute och springer blir det plats för knattar och juniorer att delta i barnens Ornölopp.

Tävlingsinformation

Utsänd information till startande:Info 1 Ornöloppet    Info 2 Ornoloppet

Start och mål för samtliga lopp är vid fotbollsplanen i Mörbyfjärdens tomtområde.

Starten för Ornöloppet går klockan 12.00.

Bansträckningen med karta finner du här.

Tävlingssekretariatets öppettider:
Fredag 4 augusti 16.00-20.00
Lördag 5 augusti 09.00-11.30

Anmälan Ornöloppet 17 km

Anmälan till Ornöloppet 17 km är nu stängd fom fredag 4/8 kl 20.00.

Startavgiften i Ornöloppet var 250 kr och 220 kr för medlemmar i MIF. Del av anmälningsavgiften går till Livbojen/ sjöräddningen och Ornöskola.

För frågor om anmälan: Karin Anderberg, karin.and@comhem.se, tel 070-924 54 64 eller Carin Sundbom: carin@sundbom.se, tel 070-542 16 48 samt Charles Listam charleslistam@hotmail.com tel 073-9322347.

Anmälan Barnens Ornölopp

Efter vuxenklass går BARNENS ORNÖLOPP, i två klasser. Alla barn har nummerlappar och får medalj efter loppet.

Knattelopp, 650 m, för barn upp till 7 år, gemensam start

Start klockan 12.10

Barn/ ungdomslopp, 1,9 km, för barn 8-14 år, Jaktstart där 8 åringarna går ut först och övriga med 23 sekunders mellanrum.
Start klockan 12.30

Startplats: vid fotbollsplanen bredvid MIF-klubbhuset

För knattar och barn/ ungdomar behövs ingen föranmälan. Anmälan på på plats i seketeriatet vid MIF-klubbhuset som är öppet fredag 4/8 mellan 16-20 och  lördag 5/8 mellan 9-11. Kostnad är 50 kr (medlemmar i MIF betalar 30 kr). Anmäl gärna ditt barn redan på fredagen, så blir det mindre stress i sekretariatet på tävlingsdagen.

Om du har frågor i övrigt kontakta Kalle Lindholm 0709-962590.

Hitta hit

Till Ornö kommer du enklast med bilfärja från Dalarö. Från färjeläget följer du skyltar till Ornöloppet, cirka 5 km. Parkering finns i båthamnen alldeles vid startområdet.

Färja till Ornö måste bokas via Ornö sjötrafik. För färjetider och bokning Länk till Ornö sjötrafik

Ornöloppets stolta Sponsorer

Mathem.se             

Ornö Sjötrafik AB         

Elektro Shields

Ornö-macken             

Dalarö Ost & Gott