Ornöloppet 2018

Ornölopppet 2018 blev en svettig historia. Trots att den värsta värmeböljan hade dämpats något så var det varmt för de 60 vuxna och 54 barn som deltog. Det 17 km långa vuxenloppet vanns av Simon Karlsson Ärla IF med Felix Östlund på andra plats och Lars Olof Nilsson på tredje. I damklassen segrade Kristina Axelsson före Ulrika Axelsson, båda från Sya Skidklubb. På tredjeplats kom hemmalöparen Lovisa Östberg, MIF.
Se hela resultatlistan här (länk)!
Mellantiderna (för de som registrerade sig) hittar du här (länk)!

Historiens andra Ornölopp lockade något färre deltagare än premiären 2017. Det kan nog bero på den extremt varma och torra sommaren som har gjort att många inte riktigt orkat tänka på löpning. Nu visade ändå väderprognosen att lördagen inte skulle vara fullt så varm, som tidigare dagar. Ett uppfriskande regn strax före start var också välkommet. Trots det vittnade flera löpare om att det var svettigt under vägen.

Simon Karlssons från Ärla IF vann på en mycket stark segrartid 1.03.57. Enligt uppgift paddlade han kajak från Dalarö till loppet för att sedan paddla hem igen efter löpningen. Hoppas att vi får se dig i Ornöloppet nästa år igen, Simon. Kristina Axelssons segrartid i damklassen, 1.14.30, var också mycket stark och femte bästa tid totalt i loppet.

Barnens Ornölopp

Medan de vuxna var ute sprang avgjordes Barnens Ornölopp i två klasser. Hela 34 små knattar sprang den 650 meter långa knattebanan. Här deltar vi för att ha skoj och alla kommer i mål som vinnare. Yngsta deltagaren var ett år gammal och fick som alla barnen medalj och en påse med lite godsaker från Mathem. Först i mål bland knattarna var Elvira Wistedt, 7 år. De lite äldre barnen, 8-14 år, har en längre bana på 1,9 km som börjar med en tuff uppförsbacke. Den tävlingen avgörs som en jaktstart med 20 sekunders mellanrum efter ålder, så att den som är 9 år startar 20 sekunder efter den som är 8 år o.s.v. De yngsta barnen var flest och de dominerade också på prispallen. Men flickklassen vanns av 11-åriga Vilma Dahlberg. Först i mål bland pojkarna kom Albin Hornback, 8 år.

Resultat juniorer – flickor
1. Vilma Dahlberg, 11 år, 8.00
2. Linnea Dahlgren, 8 år, 9.15
3. Julia Blomqvist, 8 år, 9.25

Resultat juniorer – pojkar
1. Albin Hornback, 8 år, 8.27
2. Viktor Magnusson, 7 år, 8.38
3. Alexander Bergström, 8 år, 8.55

 

 Gilla gärna vår sida på Facebook!

 

 

Ornöloppets stolta sponsorer

  • Mathem.se
  • Ornö Sjötrafik AB
  • Elektro Shields
  • Ornö-macken Gulf
  • Dalarö Ost&Gott
  • Vargvik bygg&transport
  • Cecilia Gransten naprapat


2017 års resultat

(för sträcktider, klicka på länk nedan)

Klicka på denna länk för sträcktider!

 

Resultat knatte och juniorlopp

Inspirations video om loppet  här.