I samband med arbetet med tankbytet av de 50 år gamla tankarna i Breviksverket så kommer vi byta till försörjning från Bodalsverket. Detta innebär att:

  • Vattnet kort är avstängt kl 8 – 14 onsdag 25 mars (går att hämta vid Bodalsverket på tappen på pumphuset)
  • Vatten kommer efter det att komma från Bodalsverket och vattnet kommer vara MYCKET mjukt, detta innebär att man kan ta mycket lite tvål, diskmedel etc för att få rent. Man kan uppleva att det känns som en ”fet hinna” på händer eller porslin när man tex diskar men det är inte fett utan mjukmedel från diskmedlet eller tvålen som inte behövs. Detta är bra. Spara på diskmedlet.
  • Trycket på vattnet kan komma att påverkas.
  • Vattnet från Bodalsverket är något gult i sin ton jämfört med Breviksverket då det finns humus i brunnen som tar sig genom filtret men vattnet har passerat järn och manganfilter samt UV filter så det är helt ofarligt att dricka. Är man orolig får man ta med vatten.

Vi uppdaterar löpande om tankbytet.