Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/68/160568/morbyfjarden.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4766 En vädjan om fyrverkerier | Mörbyfjärden Ornö

Snälla sluta med fyrverkerier.
Vi skulle vilja uppmuntra folk att inte använda fyrverkerier under nyårsfirandet. Det är många som har husdjur på Ornö inklusive vi och många hundar samt andra, vilda djur, blir helt livrädda av höga smällar som kommer från nyårsraketer. Förra året låg vår hund och skakade av rädsla under en av våra sängar hela nyårsafton.

Anledningen till att vi är på Ornö under nyårsafton är just för att vår hund är rädd för smällare och raketer. Tyvärr finns det inte många ställen där det är helt fritt från fyrverkerier och inne i Stockholms stad är det ännu värre. Om ni inte är hundmänniskor, så tänk på alla andra djur som finns ute på Ornö som inte förstår vad fyrverkerier är och blir skräckslagna. På ön finns det allt från ekorrar, får, hästar, fåglar, älgar och rådjur.

Vi skulle verkligen vilja be er som kan tänka er att skippa fyrverkerierna att göra det. Det skulle uppskattas något enormt! Jag hoppas att det är många av er på ön som kan tänka er att avstå så djuren på ön slipper på livrädda. Tack för hjälpen!

– Camilla Romander